Stepit kohti kestävää hyvinvointia
ROHKEA työhyvinvointivalmennus
Brillan Rohkea työhyvinvointivalmennus sopii tilanteeseen, jossa tunnistatte tarpeen vahvistaa opettajan omaa ja kaikkien yhteistä työhyvinvointia. Teillä on hyvä meininki, mutta kiire ja stressi syövät työssä jaksamista ja hallinnan tunnetta. Tekeminen on saattanut lipsahtaa ylisuorittamisen puolelle ja palautuminen sakkaa. Itsensä johtamisen taidot kaipaavat pölystä puhdistamista ja riittämättömyyden tunne taklaamista. Tai sitten haluatte olla askeleen edellä ja ennaltaehkäistä tätä kaikkea.
Kaikki alkaa rohkeudesta pysähtyä.
Tarvitaan rohkeutta pysähtyä tutkimaan omia ja yhteisiä tapoja ajatella, tuntea ja toimia. Rohkeutta riisua supersankarin viitta ja olla enemmän ihminen. Rohkeutta tehdä parempia valintoja hyvinvoinnin ja kestävän työn tekemisen puolesta.
Brillan viiden kerran työhyvinvointivalmennus tarjoaa stepit kohti inhimillistä työn tekemistä ja kestävää hyvinvointia. Ei pikafiksausta vaan vähän syvemmän sukelluksen, josta syntyy kestävämpiä valintoja.
Mitä valmennukselta voi odottaa?
- Rohkeutta tutkia omia ja työyhteisön yhteisiä ajattelu- ja toimintatapoja
- Välineitä työn tunnekuorman käsittelemiseen ja tunteiden johtamiseen
- Myötätuntoista itsensä johtamista
- Keinoja tehdä työtä niin, että energiaa jää myös vapaa-ajalle
- Parempia stressinkäsittelytaitoja ja palautumisen tapoja yksin ja yhdessä
- Yhteisten ja omien priorisointitaitojen hioutumista ja rajojen hahmottamista
Miten Rohkea -työhyvinvointivalmennus toteutetaan?
Rohkea Työhyvinvointivalmennus on prosessi, johon kuuluu viisi tapaamista. Jokainen tapaaminen kestää 2-3 h ja tapaamisia on 2-4 viikon välein.
Valmennus koostuu inspiroivista alustuksista, oivalluttavista harjoituksista ja yhteisestä dialogista. Jokaisesta tapaamisesta osallistujille syntyy oma tai yhteinen toimintasuunnitelma uusien toiminta- ja ajattelumallien kokeilemiseen arjessa.
Valmennuksen teemat
Draivia stressistä -työkaluja myönteiseen stressin käsittelyyn ja palautumiseen
Myönteinen stressinkäsittely - tunnista, pysähdy, toimi. Opitaan tunnistamaan omia tapoja reagoida stressiin ja tiedostetaan stressin vaikutus työyhteisöön ja työhön.
Oman energian johtaminen - työn ja vapaa-ajan balanssi. Löydetään keinoja tehdä työtä niin, että energiaa riittää myös vapaa-ajalle. Mikä vie energiaa? Mikä tuo itselle energiaa ja mistä pitäisi pitää kiinni silloin, kun on paljon kaikkea?
Hallinnan kulmakivet - mihin voimme vaikuttaa ja mihin en? Miten tulla toimeen niiden asioiden kanssa, joihin ei voi vaikuttaa?
Ajattelun työkalut -hyvinvointi seuraa taitavampaa ajattelua
Se, miten ajattelet vaikuttaa siihen, miten voit -ajattelumallit ja uskomukset
Tutkitaan omia ja yhteisiä ajattelumalleja, jotka saattavat olla jarruna hyvinvointia tukeville tavoille tehdä työtä. Ajatukset liittyvät vahvasti stressiin ja omaa ajatusenergiaa johtamalla, voimme vaikuttaa myös siihen, miten koemme stressin. Työkaluja mielen ergonomiaan.
Tunteet työssä - hyvinvointia ja boostia tunteista
Tunteiden johtaminen - tunteet työyhteisön voimavaraksi. Tunteet ohjaavat toimintaamme ja niillä on iso merkitys työhyvinvointiin. Saako teillä loistaa? Miksi tunteisiin kannattaa kiinnittää huomiota?
Tunnekuormituksen käsitteleminen - tukahduttamisesta tunnistamiseen. Vahvistetaan myönteisiä tapoja käsitellä työn nostamia epämiellyttäviä tunteita ja löydetään keinoja vahvistaa myönteisiä tunteita.
Riittämättömyyden ja kiireen tunteet - miten taklata ne? Nämä kaksi tunnetta ovat opetus- ja kasvatustyön kestotunteita. Pysähdytään tutkimaan mitä ne oikeastaan ovat, mistä ne kertovat ja miten niitä kannattaa työssä käsitellä.
Askeleita priorisointiin ja rajaamiseen -rohkeasti omalla puolella
Merkityksellisyys - parempia ja kestävämpiä valintoja. Mikä on tärkeintä tänään, työssä, elämässä? Priorisointi onnistuu, kun tärkein on kirkkaana mielessä.
Priorisointi on koko työyhteisön asia - tee oikeita asioita viisaammin. Työtä on aina enemmän kuin ehtii tekemään. Löydetään keinoja priorisointiin, ajanhallintaan ja työn rajaamiseen.
Oma ja yhteinen riittävyysalue -vähempikin riittää. Miten tunnistaa oma ja työyhteisön yhteinen riittävyysalue? Mitä meillä tarkoittaa riittävän hyvä?
Yhteisön voima ja tuki - yhteiset hyvinvointia tukevat toimintatavat
Psykologisesti turvallinen tiimi/työyhteisö - tila uudelle rohkealle ajattelulle ja kokeilulle. Psykologinen turvallisuus on työyhteisön tärkein asia. Miten vahvistaa turvan tunnetta työyhteisössä?
Hyvinvointi ja vuorovaikutus - mitä tulee paikalle, kun minä tule paikalle? Millaista on inhimillinen vuorovaikutus?
Yhteiset tavat suojella palautumista - pelisäännöt kirkkaaksi. Löydetään työyhteisön yhteiset tavoitteet ja rakennetaan konkreettinen toimintasuunnitelma kestävän hyvinvoinnin tueksi. Miten meillä suojellaan palautumista? Miten kunnioitamme omaa ja toisten aikaa? Millaisen taukokulttuurin halumme rakentaa?
Investointi
Pyydä tarjous!
Brillan Rohkea -valmennus sopii kaikille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille ja työyhteisöille. Valmennus voidaan toteuttaa hyvin myös etätoteutuksena. Ota rohkeasti yhteyttä!
Varaa ensin 30 minuutin ilmainen konsultointitapaaminen etänä verkkokalenterista. Jutellaan juuri teidän tarpeistanne ja muotoillaan teille sopiva kokonaisuus. Kuulet myös lisää palveluista ja minusta.
Haluatko jutella lisää?
Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Voit jutella suoraan asiantuntijamme kanssa ja saada apua tarpeisiisi välittömästi.
Stina Akola
stina@brilla.fi
040 718 5951
Ota yhteyttä
Palautteita Brillan valmennuksista
Armollisuus lisääntyi entisestään. Tämä osui omaan arkeen kympillä. Oli helpottavaa kuulla, että muutkin temmeltää samojen haasteiden äärellä. Kiitos, kun jaoit omia kasvukipujasi, se lisäsi avoimuutta. Läsnäolosi on ihailtavaa
Rauhallinen ja läsnä oleva ilmapiiri. Sopivasti teoriaa, keskustelua ja käytännön harjoituksia. Pidempi kesto olisi mahtavaa. Neljä kertaa meni nopeasti. Oivalsin, että valitsemme joka päivä uudelleen. Pysähtyminen ja rauhoittuminen on ainoa järkevä mahdollisuus opettajan työn kaaoksessa
Oli mukava keskittyä hetki itseensä ja miettiä omia toimintatapojaan. Päivä antoi näkökulmia ja ajatuksia itsensä johtamiseen. Hyviä menetelmiä lähtee myös arkeen kokeiltavaksi.
Kiitos Stina, olipa rentouttava ja ajatuksia selkeyttävä yksilövalmennus. Sain keinoja ja voimavaroja järjestellä kiireistä elämääni inhimillisemmäksi itselleni.
Uusimmat blogit
Työn ja muun elämän yhteensovittaminen - vinkkejä rajanvetoon
Opettajan työn rajattomuus vaatii jämäkkää rajanvetoa ja itsensä johtamista. Miten sovittaa yhteen työ ja vapaa-aika ja suojella mielenrauhaa?Oletko kyllästynyt koulutuksiin, joiden opit eivät siirry käytäntöön?
Koulutuksessa on hyvä fiilis, sisältö on trendikästä ja kouluttaja karismaattinen. Koulutuksen jälkeen mikään ei muutu. Kuulostaako tutulta?Miten tehdä töitä niin, että energiaa riittäisi myös vapaa-ajalle?
Kuvitteletko, että sinulla on käytössäsi 100% energiaa töihin ja vapaa-ajalle toinen 100%? Jos käytät töissä kaiken, mitä jää vapaa-ajalle?Tilaa uutiskirjeemme
Brillan uutiskirjeestä luet opetus- ja kasvatusalan hyvinvoinnin työkaluista sekä saat tiedon uusista koulutuksista ensimmäisten joukossa.